Varázserdő blog

2017.aug.26.
Írta: Varázserdő Szólj hozzá!

Szamárfül

Pénteken becsöngetnek! Van, aki várja, és van, aki kevésbé. Sulira hangolódás következik, a szamárfülek elkerülése végett. Az utolsó héten, egy közös szöszmötöléssel könnyebben indul majd a sulikezdés! A szamárfül-gátló sarokvédőket, melyek könyvjelzőként is funkcionálnak, megvédik a füzetek / könyvek lapjait a gyűrődésektől, vidám, a gyerekeknek kedves figurákká varázsolhatjuk.

Az elkészült remekműveket rögtön fel is lehet próbálni a nyáron elfeledett kötelező olvasmányokra! 

Állati fazonok

szamarful_allatok_1.jpg

1. DIY – PRINTABLE FOX CORNER BOOKMARK - 2. DIY Bat Corner Bookmarks - 3. CORNER SHARK BOOKMARK

Bájos lányos

szamarful_lanyos_3.jpg

1. BOOKMARKS for girls - 2. Craft of the Day, bookmarks - 3. Heart Shaped Leather Bookmark

Vagány fiús

szamarful_fius_2.jpg

2016-os olimpiai fáklya

Holnap kezdődik a 2016-os Riói Olimpia. A mostani olimpiai fáklya igazán egyedi. A különlegessége abban rejlik, hogy a fáklya függőlegesen nyitható. Nyitott állapotban válnak láthatóvá a Brazíliára jellemző színek, az érdekes hullámok a hegyek-völgyek, vizek természeti vonalait idézik.

olimpiai_faklyak2.jpg

Tudtad, hogy néztek ki eddig az olimpiai fáklyák? Melyik, milyen magas, milyen nehéz volt? Mekkora utat kellett megtennie?

Olimpiai fáklyák

olimpiai_faklyak.jpg

 

Csajok, kezdődik...!

E hét pénteken elveszítjük a férfiakat, fiúkat bő egy hónapra. Minden a futballról fog szólni! Nem tudom kinek mi a hitvallása a focival kapcsolatban, engem nem hoz lázba. Főleg a hangzavar miatt. (A Forma 1 talán még ennél is jobban ingerel.) Mivel nálunk Apa és Fia is rajong a fociért, ezért összeállítottam a focis ötletekből egy kis egyveleget. Az EB előtti napokban, még mosolygós Szuperanyaként el tudjuk készíteni ezeket a kihagyhatatlan focis hangulatelemeket, aztán....!?

Ha esetleg beszélgetést kezdeményeznénk velük, ajánlom figyelmetekbe az EB 2016-os menetrendjét.

Tehát az ötletek:

Dekoráció

foci_girland.jpg

DIY Soccer Garland

foci_girland_2.jpg

Letölthető minta: Soccer Party

A félidők szüneteire, valamint a két mérkőzés közötti időre!

Ha megszomjaznának:

foci_eszemiszom.jpg

Ha megéheznének:

foci_eszemiszom_2.jpg

Fußballtorte

Ha unatkoznának:

unatkoznak.jpg

DIY MINI FOOSBALL TABLE…PERFECT FOR KIDS!

foci_eszemiszom_3.jpg

Pizza Box Football

Ha levegőznének:

szabadban.jpg

Kickin’ It

Tetszett a bejegyzés? Tarts velünk a Facebook-on is, ahol minden nap inspiráló ötletekkel szolgálunk!

Tavaszi zsongás

A május az egyik legszebb hónap egy virágoskertben. Megtelik a levegő a virágok bódító illatával és a folyamatos zümmögés jelzi, hogy a rovarok megkezdték szorgos munkájukat.

Most következzen néhány ötlet, hogy mivel tudjuk még inkább kertünkbe csalogatni a színpompás pillangókat és a beporzást végző hasznos kis rovarokat:

Lepkecsalogatók

A kis tálkába vagy üvegbe töltött cukrozott vízre és az élénk színű gyümölcsökre szívesen jönnek a lepkék.

lepkecsalogato1.jpg

 1. Wine Bottle Butterfly Feeder - 2. Homemade Butterfly Feeder - 3. DIY Butterfly Feeders 

lepkecsalogato2.jpg

1. Butterfly Bath - 2. Make Butterfly Feeder - 3. Butterfly Feeders

Rovarhotelek különböző építészeti stílusban

A száraz ágakkal, levelekkel, tobozokkal, fakéreggel bélelt, tetővel védett szálláshelyek többféle rovart is maradásra bírnak.

rovarhotel1.jpg

 1. DIY Bee Hotel- 2. How to Make a Bee Hotel - 3. Bee House

rovarhotel2.jpg

Make Insect Hotel

Anyák napi meglepetés - azaz Kiskukta a konyhában

Amióta a Kisfiam akkora, hogy mellettem egy kis sámlin tud tevékenykedni a konyhában, mindig jön segíteni. Ennek több oka is van. Egyrészt tudom, hogy amíg én az ebéd-főzéssel vagyok elfoglalva, addig ő éppen mit ügyködik. Másrészt megtapasztalhatja a különböző anyagok textúráját, keverhet, gyúrhat, gyömöszölhet, szaggathat. Nem utolsó sorban pedig az vezérelt, hogy hátha így könnyebben megkóstol dolgokat, mivel elég válogatós a lelkem... (De ezt majd egy következő bejegyzésben kifejtem.)

Nem mondom, hogy a közös főzőcske után nincs bombatámadás érzésem, de megéri! Ki tudja, lehet hogy a mi Kiskuktánkból lesz a jövő Mesterszakácsa!

Annak idején, Anyák napja reggelén volt, hogy mi Anyunak ágyba vittük a saját készítésű reggelit. Kisfiammal ennek a hagyományát szerettük volna feleleveníteni, egy kis szerepcserével. Én voltam a Kukta, és ő a Chef!

werk.jpg

Palacsinta tészta

 • 10 dkg finomliszt + 10 dkg teljeskiőrlésű liszt
 • 1 tk sütőpor
 • 3 db alma, hámozva és lereszelve
 • 3 ek barnacukor
 • 2 db tojássárga és a habbá vert fehérje
 • ~2 dl tej
 • csipet só
 • 1 tk őrölt fahéj
 • a serpenyő kikenéséhez egy kevés vaj

Forró serpenyőben tenyérnyi palacsintakorongokat sütünk, mikor az első fele elveszti a fényét, fordíthatjuk a másik oldalára. Önmagában is isteni finomat, hát még az avokádós csokikrémmel!

Avokádós csokikrém (jobb, mint a Nutella)

 • 2 db érett puha avokádó
 • cukrozatlan kakaópor ízlés szerint
 • gyümölcs-cukor ízlés szerint

palacsinta.jpg

Isten éltessen minden Édesanyát!

Kertész leszek

Anyák napja közeledtével, mindig eszembe jut József Attila verse.

"Kertész leszek, fát nevelek,
kelő nappal én is kelek,
nem törődök semmi mással,
csak a beojtott virággal."

Minden tavasszal elfog a tettvágy, hogy saját termesztésű növények, zöldségek, gyümölcsök kerüljenek majd az asztalunkra. Nem kell több hektáros területre gondolni, épp csak egy zsebkendőnyire. Mutatóba elfér benne egy-két tő ez-az. Természetesen segítségem is van a kertben. Fiúgyermek lévén a Kisfiam imád ásni, húzni-vonni. Egy szóval Erőt kifejteni. Az idén a fűszernövényeken kívül, ültettünk paradicsomokat. A piacon kaptunk különleges fekete paradicsom palántát is. Illetve magról ültettünk pirosat és sárgát. Nincs is jobb, mikor az érett, langyos, napsütéses illatú paradicsomba beleharapunk, hmmm! A másik befutó a cukkini, amiből két fajtát is vetettünk. Egy klasszikus, hosszúkásat és egy helyes dundi fajtát, amit majd jó lesz megtölteni. Az epret a Déditől kaptuk, csak szétkószáltak a tövek a kertben és most átültettük egy helyre, a napos oldalra.

S hogy ezt a "rengeteg" növényt megtaláljuk majd a kertben, gondoltam, készítünk növényjelölőket. A neten a következő ötletekre bukkantunk.

gyurma.jpg

DIY Garden Markers

Evőeszközök

evoeszkoz.jpg

1. DIY Seed Markers for Your Garden - 2. Herb Garden Markers - 3. HOW TO MAKE CHALKBOARD SPOONS - 4. Embossed Tin Garden Markers

Gyerekjáték

gyerekjatek.jpg

1. Scrabble - 2. Beaded Garden Markers - 3. DIY River Rock Garden Markers - 4. Easy DIY Garden Markers

Dzsungel

A napokban mutatják be a mozikban az hihetetlenül látványos, élő szereplős "A dzsungel könyve" c. filmet. A történetet mindenki jól ismeri:

Maugli, akit farkasok neveltek, a félelmetes tigrissel Sir Kánnal találja magát szembe. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit eddig ismert és egy lenyűgöző utazásra indul, amely során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentora, Bagira a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a fiúhoz.
Íme néhány ötlet a dzsungel hangulat megidézésére.
 
Ugye, hogy kezesbárányok, ezek a kézre-ujjra húzható dzsungel állatok?
adzsungelkonyve_papir_ujj_kez.jpg
 
Trópusi esőerdő papír pálmalevelekből
adzsungelkonyve_papir_levelek.jpg
 
Egy vérbeli szafari elengedhetetlen kellékei
adzsungelkonyve_papir_tekercs.jpg
 
Állati jó cuccok!
adzsungelkonyve_papir_vegyes.jpg

Menjünk kirándulni! - Nemzeti Parkok

Mikor végre eljön a tavasz és már langyos az idő, mindenki kikívánkozik a természetbe. Az alábbi bejegyzés abban segít, hogy mégis merre induljunk. Csokorba szedtük a Nemzeti Parkokat.

aggtelek.jpg

Hazánk nemzeti parkjai közül ez az első, amelyet hangsúlyozottan a földtani természeti értékek, a felszíni formák és a felszín alatt húzódó barlangok megóvására hoztak létre Észak-Magyarország karsztvidékén – a hajdani Gömör – Tornai- karszt részeként – a Sajó- és a Hernád folyó között 1985-ben.

Az Aggteleki Nemzeti Park déli részén, a Szalonna-Rudabányai-hegység területén található Martonyi községtől kb. 3,5 km-re Háromhegyi Pálos templom- és kolostorrom, mely a nemzeti park területén, a Szádvár mellett a legjelentősebb középkori épület, országos jelentőségű műemlék. A Szögliget melletti Szádvár elhelyezkedésével, környezetével kedvelt célpont a látogatók számára, mivel a várromhoz tanösvény vezet valamint a látvány is csodálatos.

Aggteleki Nemzeti Park honlapja

balaton.jpg

Az 1997-ben megalakult nemzeti park területe (57.019 hektár) hat korábbi tájvédelmi körzetből tevődik össze. Életre hívásával megvalósult a magyar természetvédelem régi álma: a sokáig egymástól különálló védett területek összekapcsolásával létrejött a Balaton-felvidék összefüggő területére kiterjedő védett ökológiai rendszer.

Tájegységei közül a Kis-Balatont a vizes élőhelyek nemzetközi védelmét szolgáló Ramsari Egyezmény is óvja. A Tihanyi-félsziget – kiemelkedő geológiai értékei és a területen zajló természetvédelmi munka elismeréseként – 2003-ban Európa Diplomás területté vált.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság működési területe Veszprém és Zala megyékre, a Kis-Balaton védett természeti terület Somogy megyébe átnyúló néhány részére, valamint 2004. év elejétől a Balatoni Üdülőkörzet Somogy megyei területeire terjed ki, mintegy 1 millió hektár nagyságban. A nemzeti parkon kívül az igazgatóság működési területéhez tartozik számos további országos védelem alatt álló természeti terület: 3 tájvédelmi körzet (a Magas-bakonyi TK, a Somló TK és a Mura-menti TK), 27 természetvédelmi terület, valamint ex lege védett területek, illetve értékek (források, lápok, barlangok, víznyelők, kunhalmok, földvárak).

Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapja

bukk.jpg

A Bükk hegység belső területeit 1977. január 1-én nyilvánították nemzeti parkká. A Bükki Nemzeti Park a hegységnek központi, nagyrészt erdős területét foglalja magába.

A Bükk hazánk átlagmagasságát tekintve legmagasabb hegységünk, mészkő ormai meghaladják a 800-900 m-es magasságot. Meredek ormai, a „Kövek vonulata”, mély szurdokvölgyei, a Bükk-fennsík karsztos felszíne, hegyi rétjei, változatos élőhelyi feltételeket biztosítanak az itt megtelepedett növény- és állatvilág számára. Több endemikus, reliktum, a hazai és nemzetközi viszonylatban ritka faj ismert a Bükkben. A karsztos hegység kiterjedt barlangrendszerrel rendelkezik, a hazai ismert barlangoknak több, mint egynegyede itt található. A hegység forrásbarlangjai az ősember lakóhelyei voltak. A magaslatokon a sáncok, földvárak maradványai, várromok, máshol kolostorromok emlékeztetnek arra, hogy a hegységnek mindig jelentős szerepe volt a történelmi korokban.

Bükki Nemzeti Park honlapja

dunadrava.jpg

Gemenc
A Duna-menti Sárköz területén található Gemenc ártéri növényvilágának meghatározó társulásai a bokorfüzesek, a puha- és keményfa ligeterdők. Állatvilágának kiemelkedő értékei a védett jégmadár, a fokozottan védett rétisas, a fekete gólya és a kerecsensólyom. Gemenc híres a kiváló gímszarvas és vaddisznó állományairól. Területét átszövik a „fokok”, melyek részben természetes, keskeny csatornák. Ezeken keresztül biztosították hajdan a belső területek elárasztását, mely az erdő és az ott élő gazdálkodók megélhetését segítette.

Béda-Karapancsa
A Béda-Karapancsa a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értéket képviselő élőhelyeit foglalja magába. Itt van hazánk rétisasok és fekete gólyák által egyik „legsűrűbben lakott” területe. A háborítatlan ártéri erdők mélyén zavartalanul pihennek meg a gémfélék, kis és nagy kócsagok, kanalas gémek.

Dráva
A Dráva és mellékfolyóinak árterét, valamint a holtágakat galériaerdők kísérik. A folyó halfaunája rendkívül gazdag, ritka fajok is előfordulnak. A Dráva homok- és kavicspadjainak kiemelkedő jelentőségük van, hiszen ezek a part mentén élő madarak kedvelt tartózkodási és költési helyei. A lefűzött morotvák nádasaiban népes szürkegém, bakcsó, kis kócsag telepek húzódnak meg. A dús lombú erdőkben fekete gólyák, rétisasok fészkelnek.

A természeti értékek megismerését, az érintetlen vadon élményének átélését a bemutatóközpontok és a változatos, élményt adó programok segítik a gyalogtúráktól a kenutúrákon át a barlangi kalandtúrákig.

Duna-Dráva Nemzeti Park honlapja

dunaipoly.jpg

Hazánk sorrendben kilencedikként megalapított nemzeti parkja talán az egyik legváltozatosabb valamennyi között. Egyedülálló sokszínűségében négy tájegységünk, a Pilis–Visegrádi-hegység, a Börzsöny hegység, az Ipoly-völgy, valamint az Alföld Duna menti darabkája ötvöződik harmonikus egységgé.

A nemzeti park e sajátos szépségű hegyvidéki erdők és folyó menti élőhelyek természeti értékeit hivatott megőrizni. A Duna–Ipoly Nemzeti Park hazánk központi térségében, Budapesttől északra terül el, s több helyen érintkezik a magyar–szlovák határral. A nemzeti park egyes részterületei már a főváros közvetlen szomszédságában találhatók. A védett terület alapját az 1978-ban kialakított tájvédelmi körzetek (Pilisi Tájvédelmi Körzet, Börzsönyi Tájvédelmi Körzet) képezték, kiegészítve további értékes és jelentős kiterjedésű tájrészletekkel.

Duna–Ipoly Nemzeti Park honlapja

ferto.jpg

A Fertő vidéke éghajlati övezetek, növény- és állatföldrajzi határok találkozási helye. Ezek az Európában egyedülálló adottságok és a kis területen előforduló élőhelyek sokszínűsége határozzák meg e táj arculatát.

A nemzeti park mozaikos szerkezetű. Főbb területei a Fertő-táj, a Hanság a Tóközzel, valamint a Répce mente.

A mintegy 309 négyzetkilométeres kiterjedésű Fertő az eurázsiai sós sztyepptavak legnyugatibb tagja; magyar oldalának jelentős része nádas mocsár. A tavon és a tó nádas mocsarában, a Fertőzug szikes tavain valamint a környező vizenyős mocsár- és lápréteken vízi gerinctelenek, halak, kétéltűek, madarak páratlan fajgazdagsága figyelhető meg.

1994 tavaszán az osztrák és a magyar nemzeti park területeinek összekapcsolásával létrejött hazánk első határon átnyúló nemzeti parkja. A védett területek megőrzése azóta a két ország természetvédelmi szakembereinek együttműködésében valósul meg. A védelem nemcsak a káros emberi tevékenység megszüntetésével éri el célját. A pusztán megőrző jellegű természetvédelemmel ellentétben a nemzeti park különböző élőhely-rekonstrukciós intézkedésekkel (irányított legeltetés, kaszálás, nádvágás) biztosítja, illetve javítja az élőhelyek minőségét.

Fertő-Hanság Nemzeti Park honlapja

hortobagy.jpg

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területéhez további 4 Tájvédelmi körzet is hozzátartozik, s 3 megyényi működési területén 6 tájegységi körzetre osztva látja el természetvédelmi feladatait. Vizes élőhelyei nemzetközi védelmét, köztük a Hortobágyi-halastó, az Egyek-pusztakócsi és Kunkápolnási mocsárvilág valamint a Tisza-tó vízfelületeit közel 23 000 ha-os területen a Ramsari Egyezmény is óvja (1979). A Hortobágy egy olyan, a pásztorközösségek által elsősorban legeltetéssel hasznosított kultúrtáj, mely az ember és a természet „hagyományos és kíméletes földhasználaton alapuló, harmonikus együttműködésének kiemelkedő példája”, s mint ilyen UNESCO kulturális világörökségi helyszín (1999).

Mint „Magyarország legjobb élő hagyományokat ápoló desztinációja”, Kiváló Európai Desztináció (ÉDEN 2008) nemzetközileg is elismert pásztorkultúráját mai napig őrzi. 2011-ben a nemzeti park mintegy 10 ezer hektáros területén jelölték ki Európa harmadik ”nemzetközi csillagoségbolt-parkját”, mely a természetes éjszakai környezet megóvásával a fényszennyezésmentes égbolt látványát és az éjszakai élővilág értékeinek bemutatását hivatott szolgálni.

Hortobágyi Nemzeti Park honlapja

kiskunsag.jpg

1975-ben az ország második nemzeti parkjaként alakult a Duna-Tisza közén. Az alapításkor 6 nemzeti parki terület mára kilenc egységből áll. Kiterjedése 50523 hektár. A Kiskunsági Nemzeti Park célja a Duna-Tisza köze jellegzetes arculatának, a táj természeti értékeinek, földtani képződmények, vizeinek megőrzése, ezen értékek tudományos kutatása és oktatási, ismeretterjesztési célú bemutatása.

A változatos élőhelyek sokasága jellemzi a Duna-Tisza köze síkvidéki táját. A Tisza mentén a holtágak, az ártéri erdők, az egykori kubikok és fokok, a Homokhátságon a szélfújta homokbuckások nyílt homoki gyepjei, borókás nyáras erdői, a Turjándikék vízjárta gyepjei, kocsányos-tölgyes erdősztyeppjei, a szikes tavak és szikes puszták és a ma is élő tanyavilág csak a türelmes embereknek mutatja meg igazi titkait.

Kiskunsági Nemzeti Park honlapja

korosmaros.jpg

A Körösök és a Maros ártéri erdői, gyepjei, a holtágak vízivilága alkotja az értékek egyik fő csoportját. A csendes vizek lakói között megtaláljuk a fokozottan védett vidrát, az állandó fészkelő madarak között a fekete gólyát, a rétisast és a barna kányát.

A másik kiemelt élőhely együttes a nagy kiterjedésű pusztákhoz kötődik, ahol a sziki mocsaraktól a sziki tölgyesekig számos ritka társulás fordul elő. A növények közül a volgamenti hérics, a bókoló zsálya és a földbentermő here hazánkban csak a Körös-Maros Nemzeti Parkban él, de botanikai különlegességnek számít az ország legnagyobb vetővirág és őszi csillagvirág állománya, melyek az előző fajokkal együtt szintén jégkorszaki maradványfajnak számít.

A növények mellett természetesen az állatok között is nem egy ritkaság megtalálható, a nyelesszemű légy vagy a dobozi pikkelyes csiga csak itt fordul elő, de a bánáti csiga, a nagy szikibagoly, a magyar tavaszi fésűsbagoly és a sztyepplepke legerősebb hazai állományai is itt találhatók. A nemzeti park madárvilága nemzetközi jelentőségű, számos fészkelő faj (kerecsensólyom, parlagi sas, kék vércse, kanalasgém) és őszi-tavaszi vonuló (daru, partimadarak, vadlibák) faj tartozik ebbe a csoportba. Külön kell megemlíteni Európa legnagyobb szárazföldi madárfaját a túzokot, amely a nemzeti park címermadara.

Körös-Maros Nemzeti Park honlapja

orsegi.jpg

Vas megye délnyugati sarkában találjuk ezt az erdőkkel, ligetekkel szabdalt gyönyörű tájat, ahová a honfoglaló magyarok a nyugati kapu védelmére őrállókat telepítettek. Innen a táj neve: Őrség.

Az Őrség hazánk egyetlen olyan tájegysége, ahol a lakosság a honfoglalás óta folyamatosan egy helyben él.

Az itt élő emberek évszázadok során alakították ki a táj arculatát apró parcellás gazdálkodásukkal, tájba simuló épületeikkel, mindezt harmóniában a természettel, megőrizve, fenntartva annak sokszínű változatosságát.

E csodálatos táj természeti, kultúrtörténeti, néprajzi értékeinek megóvására az Őrségi Nemzeti Park ügyel, melyet 2002. március 1-én hoztak létre hazánk tizedik nemzeti parkjaként.

Őrségi Nemzeti Park honlapja

Címkék: program, outdoor

Könyvmolyoknak

A Gyermekkönyvek nemzetközi napja van, és nem mellesleg Csukás István 80. születésnapja. Ezen alkalmakra egy csokorra való mókás, bájos könyvjelzőt gyűjtöttünk össze. 

Tengerész 

Ha tengeri kaland, akkor Rumini. Talán sokaknak ismerősen cseng a név. A Rumini egy vérbeli kalandregény. Főhőse Rumini, hajósinas a Szélkirálynő nevű tengerjáró vitorláson. A minden lében kanál kisegér direkt keresi a veszélyt és izgalmakat - szívesen lopódzik a raktárba egy kis édességért vagy oson ki titokban egy lakatlan szigetre kincset keresni. Ám a végén mindig valami sokkal nagyobb kalamajkába keveredik. A Ragacs-tenger óriáspolipjára, a Sárkány-szorost őrző háromfejű fenevadra, a mindenre elszánt, kegyetlen kalózokra vagy a Pelevár alatt húzódó kazamatákra még Rumini sem számít. Ennyi veszélyből már csak a barátok (és néhány varázseszköz) segítségével lehet kikeveredni.

tengeresz.jpg

THE 36TH AVENUE letölthető könyvjelzők

Erdei

És akkor jöjjön egy örök klasszikus. Vagyis inkább kettő!

Először is a Vuk, ha már róka! Fekete István könyveit bármikor szívesen olvasgatja az ember, legyen felnőtt, vagy gyerek. 

Lippiti-klippiti, lippiti-klippiti!  A második könyv, igen, a Rémusz bácsi meséi. A Róka és a Nyúl örök viszályáról szóló helyes kis történetek. Hol az egyik jár túl a másik eszén, hol a másik kerekedik felül az egyiken.

roka.jpg

1. Lemon Squeezy letölthető könyvjelzők - 2. Or so she says... letölthető könyvjelzők

Szívecskés

Ismeritek Varangyina hercegnőt? Láttátok már Henna hercegnőt? Surrant már felétek éj hercegnő az esti sötétben? Megtörtént már, hogy szóba elegyedtetek Novellina hercegnővel? Láttátok már, hogyan ropja a táncot a tűz körül Cigánka More? Holdkaréj hercegnő, Dorémi hercegnő, Kínai Illóka – a paloták mélye vagy a tornyok magasa számos királylányt rejt. A nagy álcázásban némelyik már arra sem emlékszik, hogy kicsoda. Ámde megérdemlik, hogy újra felfedezzétek őket. Itt van hát egy kötetbe gyűjtve minden, ami csak tudható e névtelen, ismeretlen vagy eltűnt hercegnőkről. Paloták sötét titkai, folyosói pletykák, budoárokban elsuttogott vallomások, szerelmek, elvarázsolt erdők, rejtegetnivalók, házi kedvencek – van itt minden, kissé kuszán, de magyarázatok, rajzok kíséretében. Nincs is más dolgotok, mint ide-oda lapozgatni, és felfedezni az elfeledett hercegnők világát. És ki tudja, valamelyikükben talán magatokra ismertek! Nevenincs és Sosemvolt hercegnőkszivecskes.jpg

1. Craft & Creativity DIY könyvjelzők - 2. Martha Stewart könyvjelzők - 3. the pretty blog letölthető könyvjelzők

Baglyos

A Harry Potter 7 kötetes regénysorozatot senkinek sem kell bemutatni. A Harry Potter-sorozat különlegessége, hogy nem más térben és/vagy más időben játszódik, hanem az olvasó saját világában, nevezetesen – nagyrészt a 20. század végi Nagy Britanniában.

bagoly.jpg

Sash-kash letölthető könyvjelzők

Írjátok meg, nektek melyik a legkedvesebb, legemlékezetesebb gyermekkori olvasmányotok, amit továbbadnátok a következő generációnak! Vagy melyik az a kortárs szerzemény, ami sok vidám percet szerzett nektek?
Várjuk a kommenteket! Betűre fel!