Könyvmolyoknak

A Gyermekkönyvek nemzetközi napja van, és nem mellesleg Csukás István 80. születésnapja. Ezen alkalmakra egy csokorra való mókás, bájos könyvjelzőt gyűjtöttünk össze. 

Tengerész 

Ha tengeri kaland, akkor Rumini. Talán sokaknak ismerősen cseng a név. A Rumini egy vérbeli kalandregény. Főhőse Rumini, hajósinas a Szélkirálynő nevű tengerjáró vitorláson. A minden lében kanál kisegér direkt keresi a veszélyt és izgalmakat - szívesen lopódzik a raktárba egy kis édességért vagy oson ki titokban egy lakatlan szigetre kincset keresni. Ám a végén mindig valami sokkal nagyobb kalamajkába keveredik. A Ragacs-tenger óriáspolipjára, a Sárkány-szorost őrző háromfejű fenevadra, a mindenre elszánt, kegyetlen kalózokra vagy a Pelevár alatt húzódó kazamatákra még Rumini sem számít. Ennyi veszélyből már csak a barátok (és néhány varázseszköz) segítségével lehet kikeveredni.

tengeresz.jpg

THE 36TH AVENUE letölthető könyvjelzők

Erdei

És akkor jöjjön egy örök klasszikus. Vagyis inkább kettő!

Először is a Vuk, ha már róka! Fekete István könyveit bármikor szívesen olvasgatja az ember, legyen felnőtt, vagy gyerek. 

Lippiti-klippiti, lippiti-klippiti!  A második könyv, igen, a Rémusz bácsi meséi. A Róka és a Nyúl örök viszályáról szóló helyes kis történetek. Hol az egyik jár túl a másik eszén, hol a másik kerekedik felül az egyiken.

roka.jpg

1. Lemon Squeezy letölthető könyvjelzők - 2. Or so she says... letölthető könyvjelzők

Szívecskés

Ismeritek Varangyina hercegnőt? Láttátok már Henna hercegnőt? Surrant már felétek éj hercegnő az esti sötétben? Megtörtént már, hogy szóba elegyedtetek Novellina hercegnővel? Láttátok már, hogyan ropja a táncot a tűz körül Cigánka More? Holdkaréj hercegnő, Dorémi hercegnő, Kínai Illóka – a paloták mélye vagy a tornyok magasa számos királylányt rejt. A nagy álcázásban némelyik már arra sem emlékszik, hogy kicsoda. Ámde megérdemlik, hogy újra felfedezzétek őket. Itt van hát egy kötetbe gyűjtve minden, ami csak tudható e névtelen, ismeretlen vagy eltűnt hercegnőkről. Paloták sötét titkai, folyosói pletykák, budoárokban elsuttogott vallomások, szerelmek, elvarázsolt erdők, rejtegetnivalók, házi kedvencek – van itt minden, kissé kuszán, de magyarázatok, rajzok kíséretében. Nincs is más dolgotok, mint ide-oda lapozgatni, és felfedezni az elfeledett hercegnők világát. És ki tudja, valamelyikükben talán magatokra ismertek! Nevenincs és Sosemvolt hercegnőkszivecskes.jpg

1. Craft & Creativity DIY könyvjelzők - 2. Martha Stewart könyvjelzők - 3. the pretty blog letölthető könyvjelzők

Baglyos

A Harry Potter 7 kötetes regénysorozatot senkinek sem kell bemutatni. A Harry Potter-sorozat különlegessége, hogy nem más térben és/vagy más időben játszódik, hanem az olvasó saját világában, nevezetesen – nagyrészt a 20. század végi Nagy Britanniában.

bagoly.jpg

Sash-kash letölthető könyvjelzők

Írjátok meg, nektek melyik a legkedvesebb, legemlékezetesebb gyermekkori olvasmányotok, amit továbbadnátok a következő generációnak! Vagy melyik az a kortárs szerzemény, ami sok vidám percet szerzett nektek?
Várjuk a kommenteket! Betűre fel!