6 lakberendezési fogadalmam

Ugyan messze már az Újév napja és a megbánások illetve lelkes fogadkozások ideje, én mégis úgy gondoltam, érdemes összegyűjteni és megosztani Veletek lakberendezési fogadalmaim listáját. Ezek azok a dolgok, melyeket az ember a korábbi tapasztalatai alapján igyekszik nem elkövetni, elkerülni a következő lakásában, házában, albérletében. Most "felírom a kéménybe", hogy legközelebb se felejtsem el, mik azok, amiken naponta bosszankodom. :)

  • wenge (fekete) konyhabútor és munkapult - vagány és menő a fekete ill. sötét bútor manapság, de minden apró porszem meglátszik rajta, a konyhai munkálatok következményeként megjelenő apró sérülésekről nem is beszélve

  • kamra fiók a sütő mellett - lévén nincsen különálló kamránk, így egy nagyobb kihúzható fiókot különítettünk el erre a célra, ami azonban a konyha adottságaiból kifolyólag a sütő mellé esik. A konzervek bírják a hőhatást, de romlandó ételeket nem szabad ott tárolni...

(fotó)

  • üveg étkezőasztal vs Maszatos Mancsok - két kisgyerek mellett az üvegasztal egy háziasszony legfőbb ellensége :) étkezés-etetés közben folyamatosan tapogatják a kis praclikkal, ha naponta 5x törli át az ember ablaktisztítóval, akkor is mindig piszkosnak néz ki...

(fotó)

  • drága (és törékeny) design lámpa - szerelem volt első látásra, egy kisebb vagyonba került és minden lakásnézőbe jött szerencsésnek büszkén mutogattuk beköltözés után, még nevet is adtunk neki! :) Az idő múlásával és a lámpa mindennapi használatával aztán megpattant az egyik búra, majd hogy a pótlás beszerzéséhez legyen mintánk levettünk egy másikat is, ami szintén áldozatul esett. Mivel a lámpát már nem gyártják, utánrendelni nem lehet, így most 2 búra minusszal árválkodik a lakásban. :( (A kép persze csak illusztráció...)

  • lebegő polcok a nappaliba - szép-szép, látványos, de tárolókapacitás szempontjából haszontalan darab, teherbírása csekély, így a végén nem könyvek hanem fényképek és vázák landoltak rajta - persze ezeknek is kell hely egy lakásban, de nem csak ezeknek :) Arról nem beszélve, hogy az ember hajlamos mindent letenni rájuk, mert könnyen hozzáférhető és "van rajta hely", így alakul ki a rendetlenség állandó érzése... Ti hol tároljátok pl. a havonta (többször) érkező csekkeket és számlaleveleket?
  • üvegmozaik csempe a fürdőbe - már feltételekor igen kényes jószág, csak szakavatott szakember tudja tökéletesen feltenni, mégis gyakran megcsúszik, eltörik 1-1 darabja. Igazán látványosan csak nagy felületen mutat, de a zuhanyzóban pl. egy idő után lehetetlen megszabadítani a rárakódott vízkőtől - válassz legalább világos színt, ne sötétet és csillogót :)

(fotó)

Ezek volnának a minden napi bosszúságaim, melyekre van aki azt mondaná: "Ez legyen a legnagyobb baja!" és már én is tudom, hogy okos tervezéssel legközelebb elkerülhetőek lesznek. :) Te mit fogadnál meg, hogy másképp alakítod majd egy költözésnél?