Tündérkert a teraszon

Az elmúlt hétvégén minket is megérintett a várva várt szép tavaszi időjárás és virág ültetésbe fogtunk. Hogy a gyerekeknek se legyen unalmas ez a tevékenység, kerekítettünk mellé egy kis mesevilágot. A Tündérkert ötlete nem saját, itt találtam rá.

Hozzávalók, elkészítés:

  • egy kellően nagy, alacsony falú cserép, esetünkben egy fém dézsa. Először egy fa dézsát szerettem volna használni amire a téli időjárás után ráfért volna egy festés, de sajnos már menthetetlen volt a kint töltött hideg hónapok után. Sebaj, a fém dézsa is megteszi.
  • ültetéshez kerti szerszámok, olló, ragasztópisztoly

  • virágföld és palánták - mi epret és egy általam ismeretlen nevű virágot használtunk. Nem vagyok igazán nagy kertész, remélem, kibírják egymás mellé ültetve, ezeket Mia választotta. Érdemes valamilyen magasabb növényt is beültetni, ha van elég hely hozzá, hogy a tündérkertben a fa hatását keltse. Tettünk még a kertbe egy kis mohát is, ezt később még több helyre is tervezünk tenni, de megvárjuk, hogy az első eső után mennyit süllyed majd a kert. Érdemes előre megtervezni a kertet, mi idő hiányában csak improvizáltunk, illetve Mia még nem tudta elmondani, szerinte milyen egy tündérkert, de a nagyobb gyerekekkel érdemes rajzot is készíttetni előre, ami alapján el lehet indulni.

  • házikó - mi a télről megmaradt madáretetőnket használtuk hozzá (madárka sajnos sosem tudott beleköltözni, mert a tervezője olyan kis lyukat alkotott rá, hogy egy cinke is csak a csőrét tudná bedugni rajta, mi ezúttal a másik oldalát dekoráltuk). Azért építettünk alá egy kis dombot, hogy ne foglaljon olyan sok helyet a kertben, így az egyik oldala a dézsa falán támaszkodik.
  • kavicsok a kerti úthoz (hogy picit látványosabb legyen, mi sötétben "világító" kavicsokat is használtunk hozzá)
  • kiszáradt faágak a kerítéshez, kertkapuhoz

Tervezem, hogy még továbbfejlesztjük, ahogy az eredeti ötletben is látható, készítünk hozzá kis tavacskát, beletűzünk kis gombákat és egy létra sem jönne rosszul a tündérkének, ha a kis kertjéből fel akar mászni a házikójába. A házikót még lehetne festegetni, feldíszíteni, sajnos a kora esti hideg tavaszi szél és szürkület ezt egy későbbi alkalomra halasztatta velünk.

A végeredmény igazán mesés lett, sok játékos percet ígér a teraszon. Mia picit zokon is vette, hogy kint kell hagynunk és nem viheti be a szobájába. :) És lám-lám, már egy tündérke be is költözött:

Címkék: kreativ, kert, diy, outdoor