Az idei első havas hétvége

Az idei első havas hétvége nem csak 2012-ben jelenti az elsőt, hanem ezen a télen is. Már nagyon vártuk a havazást, Mia kevéssé emlékszik már arra, milyen volt a hó tavaly, gondolatban összeköti a Karácsonnyal és decemberben rendesen kétségbe is volt esve, hogy lesz-e Karácsony hó nélkül.

Mivel az időjósok tartósan fagyos időt ígértek az előttünk álló napokra, ezért érdemesnek tartottam belevágni a jégfűzér készítésbe, így valószínűleg több napig élvezhetjük a teraszt dekoráló színes fényjátékos fűzérek látványát.

Maga a jégfűzér készítés valószínűleg csak számomra újdonság, mások blogoltak már róla korábban (gyerekszoba.blog.hu), de nekem annyira megtetszett, hogy teljesen rákattantam. Az egyszerűsége és a látványossága a legnagyobb vonzereje. :)

Így készült:

Mi 4 különböző színűt készítettünk, ehhez bekevertünk 4 pohár vizet sárga, piros, kék és zöld vízfestékkel. Jó sokáig kell kevergetni, míg feloldódik benne a festék, a fagyasztás közben így is lerakódott a forma aljára egy kevés, de ettől lettek egyediek a fűzérek. :) A színes vizekkel megtöltöttünk 3 egyszerű IKEA-s szilikon jégkocka készítőt:

 

 

 

 

Ezután egy-egy hosszabb cérnaszálat még fagyasztás előtt "beáztattunk" a formákba, az egyes csillagok, szívecskék között kellő távolságot hagyva, illetve a két végén szintén hosszabbra hagyva, hogy fel lehessen majd akasztani. Ha ennél nagyobb formákból szeretnél fűzért készíteni, akkor érdemesebb inkább spárgára fagyasztani, mert a cérna nem bírja el, viszont azzal számolni kell, hogy így nem is marad olyan észrevétlen a függesztés.

Ha megfagyott (akár fagyasztóban, akár a szabad levegőn), akkor már nincs más teendő, mint felakasztani és gyönyörködni bennük! Ha olyan helyre akasztod, ahol erősebb szél fúj, akkor légy óvatos, nehogy esetleg betörje az ablakot. Azt sem árt átgondolni, mi fölé akasztod, hiszen pár nap múlva jó eséllyes olvadásnak indul és ki tudja, a növények mennyire lesznek hálásak egy kis vízfestékért...

Ha lesz még idén tartósan hideg, akkor jégkoszorút tervezem, hogy készítünk. Kellemes jeges játékot mindenkinek!

Címkék: kreativ, diy, outdoor, dekor